Tuňáková gyoza


Složení
16 plátků gyozového těsta
4x 80 g tuňáka Rio Mare olivovém oleji
½ čínského zelí
½ zázvoru
1 česnek, stroužek
1 sladké chilli
1 jarní cibulka
1 svazek čerstvého koriandru
3 polévkové lžíce ústřicové omáčky
1 polévková lžíce sójové omáčky Kikkoman
½ polévkové lžíce sezamového oleje
1 mrkev na jemné kostičky
Omáčka na gyozu:
5 polévkových lžic sójové omáčky Kikkoman
šťáva z 1 limety
2 polévkové lžíce javorového sirupu
2 polévkové lžíce vody
Stampa Ricetta

Příprava
Tuňáka necháme odkapat přes jemný cedník. Přendáme ho do misky a přidáme překrájené čínské zelí, zázvor, česnek, sladké chilli, jarní cibulku, čerstvý koriandr a mrkev na jemné kostičky. Takto připravenou tuňákovou náplň na gyozu dochutíme ústřičnou omáčkou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Fáš důkladně promícháme a necháme 10 minut odležet v ledničce tak, aby se nám propojily veškeré chutě.
Na jednotlivé plátky gyozového těsta klademe tuňákovou fáš a tvarujeme taštičky gyoza, které vkládáme do bambusového pařáku a paříme na páře 6 minut. Po napaření gyozy vyndáme z pařáku a opékáme z jedné strany na předem rozpáleném tuku dozlatova.
Do misky nalijeme sójovou omáčku, javorový sirup, limetovou šťávu a studenou vodu.
Servírování:
Tuňákové gyozy před servírováním dodekorujeme fazolemi edamame, salátem z mořských řas a posypeme praženým sezamem. Před konzumací jednotlivé gyozy namáčíme do předem připravené omáčky.