Tuňák se zázvorem a mangoldem
Složení
pro 4 porce:
3x 80 g plechovky tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji
400 g žlutého a červeného mangoldu
přibližně 25 g zázvoru
2 stroužky česneku
30 g extra panenského olivového oleje
20 g piniových oříšků
sůl
3x 80 g plechovky tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji
400 g žlutého a červeného mangoldu
přibližně 25 g zázvoru
2 stroužky česneku
30 g extra panenského olivového oleje
20 g piniových oříšků
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Mangold omyjte a nakrájejte; oloupejte zázvor a nakrájejte na plátky, nakrájejte česnek na půlky.
2. V pánvi opečte česnek na oleji do zlatova, přidejte nakrájený mangold, zakapejte vodou, ochuťte solí, přidejte zázvor a vařte asi 10 minut. Občas zamíchejte.
3. Odstraňte česnek, mangold naservírujte na talíři, přidejte tuňáka a podávejte s opékaným chlebem.