Tuňák s kandovanými cherry rajčaty a praženými piniovými oříšky


Složení
pro 4 porce:
500 g cherry rajčat
2x 160 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
20 g piniových oříšků
50 g extra panenského olivového oleje
1 lžíce cukru
sůl
500 g cherry rajčat
2x 160 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
20 g piniových oříšků
50 g extra panenského olivového oleje
1 lžíce cukru
sůl
Stampa Ricetta

Příprava
1. Předehřejte troubu na 120 °C, položte cherry rajčata na pekáč, osolte, přidejte trochu oleje a posypte cukrem.
2. Nechte je péci v troubě asi hodinu a 20 minut.
3. Opražte piniové oříšky na pánvi s nepřilnavým povrchem bez přidávání dalších přísad. Při pražení se snažte udržet je v neustálém pohybu.
4. Slijte tuňáka a podávejte s rajčaty i se šťávou, která zbyla v pekáčku. Ozdobte opraženými piniovými oříšky.