Tuňák s grilovanými cuketami a bazalkovou omáčkou
Složení
pro 4 porce:
2x 160 g tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji
3 mladé cukety
3 celé vařené brambory
hrst piniových oříšků
svazek bazalky
150 ml extra panenského olivového oleje
sůl
1 svazek lístků rukoly
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
2x 160 g tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji
3 mladé cukety
3 celé vařené brambory
hrst piniových oříšků
svazek bazalky
150 ml extra panenského olivového oleje
sůl
1 svazek lístků rukoly
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Omyjte cukety, uřízněte jim konce a nakrájejte je po délce na tenké plátky pomocí škrabky na brambory. Rozehřejte pánev a nasucho na ní opražte piniové oříšky a dejte je stranou. Na stejné pánvi rozpalte tři lžíce oleje a plátky cukety na ní z obou stran zlehka ogrilujte.
2. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Bazalku vložte do úzké vysoké nádoby spolu se solí a olivovým olejem a tyčovým mixérem ji rozmixujte na kašovitou omáčku.
3. Brambory rozprostřete na talíř, na ně rozložte cukety a navrch rozprostřete tuňáka. Vše pokapejte bazalkovou omáčkou a posypte piniovými oříšky. Servírujte jako předkrm nebo salát.
Tip šéfkuchaře:
Pro výraznější chuť posypte hrstkou kapar.