Tuňák s chřestem a novými bramborami

Složení

pro 4 porce:
160 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
600 g chřestu
300 g nových brambor
50 g extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
2 čajové lžičky hořčice
sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák ve vlastní šťávě

Objevte více

Příprava

    1. Pečlivě umyjte brambory, dejte je do pekáče spolu s česnekem a 20 g oleje, osolte a pečte v předehřáté troubě při 200 °C po dobu asi 25 minut.

    2. Očistěte chřest, odkrojte konce a vařte špičky asi 20 minut v osolené vodě.

    3. Slijte chřest, ale nechte si 2 lžíce vody, ve které se vařil. Větší kusy chřestu překrájejte na poloviny. V malé misce smíchejte hořčici, zbytek oleje a dvě lžíce vody od chřestu.

    4. Rozkrojte nové brambory na poloviny a položte je na talíř s chřestem. Slijte tuňáka a nakrájejte jej na kousky, přidejte na talíř a nakonec vše pokapejte hořčičnou omáčkou.