Tuňák a bramborové krokety s krémovou mrkvovou omáčkou
Složení
pro 4 porce:
400 g mrkve, 1 stroužek česneku
800 ml zeleninového vývaru
30 ml octa, 1 limetka
2 lžičky olivového oleje
1 chilli paprička, sůl
suroviny na krokety:
250 g brambor, 100 g batát
3x 80 g plechovky tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
2 vejce, 250 g strouhanky
čerstvý zázvor, sůl a pepř
k dokončení:
2 stroužky česneku
12 lístků rukoly, chilli olej
8 ml extra panenského olivového oleje, 2 listy medvědího česneku
400 g mrkve, 1 stroužek česneku
800 ml zeleninového vývaru
30 ml octa, 1 limetka
2 lžičky olivového oleje
1 chilli paprička, sůl
suroviny na krokety:
250 g brambor, 100 g batát
3x 80 g plechovky tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
2 vejce, 250 g strouhanky
čerstvý zázvor, sůl a pepř
k dokončení:
2 stroužky česneku
12 lístků rukoly, chilli olej
8 ml extra panenského olivového oleje, 2 listy medvědího česneku
Stampa Ricetta
Příprava
1. Opečte česnek a chilli papričku na oleji a přidejte nakrájenou mrkev. Přidejte ocet, zalijte vývarem a přidejte kůru limetky. Zmírněte plamen a vařte. Odstraňte česnek a chilli papričku, rozmixujte mixérem a poté protlačte jemným sítem.
2. Uvařte brambory, oloupejte je a pak rozmačkejte. Přidejte odkapaného tuňáka, nastrouhaný zázvor, sůl a pepř. Použijte směs ke zhotovení kroketů, pak je namočte do našlehaného vejce a strouhanky a smažte v množství oleje. Krokety nechte odkapat a vychladnout.
3. V tomtéž oleji smažte na několik sekund tenké plátky česneku.
4. Naservírujte mrkvovou omáčku do misek a vložte krokety do středu omáčky. Obložte plátky česneku a několika lístky rukoly.