Těstoviny alla Puttanesca s tuňákem
Složení
pro 4 porce:
500 g sušených krátkých těstovin (penne, spirály, mašličky)
menší sklenice černých oliv, pokrájených
2 lžíce kaparů
100 ml rajčatového pyré
2 stroužky česneku
2 lžíce extra panenského olivového oleje
lístky oregana nebo bazalky
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
sůl a pepř
500 g sušených krátkých těstovin (penne, spirály, mašličky)
menší sklenice černých oliv, pokrájených
2 lžíce kaparů
100 ml rajčatového pyré
2 stroužky česneku
2 lžíce extra panenského olivového oleje
lístky oregana nebo bazalky
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
sůl a pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Těstoviny dejte vařit v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu.
2. Mezitím nakrájejte česnek na plátky a 1 minutu je opékejte na velké pánvi s olivovým olejem. Přidejte tuňáka i s omáčkou, rajčatové pyré, olivy a kapary. Nechte několik minut prohřát, aby se chutě spojily, nakonec dochuťte bylinkami, solí a pepřem.
3. Do pánve přidejte uvařené a scezené těstoviny, promíchejte s omáčkou a ihned podávejte. Pro výraznější chuť můžete posypat čerstvě nastrouhaným parmezánem.
Tip šéfkuchaře:
Teplá večeře ve všední den? Můžete ji servírovat během několika minut, aniž byste museli sáhnout po instantních polotovarech. Toto jídlo je výživné, pestré a pro celou rodinu!