Spaghetti alla carbonara s tuňákem a cuketami


Složení
pro 4 porce:
350 g silných semolinových špaget
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
3 cukety
2 žloutky a 1 celé vejce
4 lžíce čerstvé smetany
1 čajová lžička strouhaného parmezánu
40 g extra panenského olivového oleje
sůl a hodně černého pepře
350 g silných semolinových špaget
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
3 cukety
2 žloutky a 1 celé vejce
4 lžíce čerstvé smetany
1 čajová lžička strouhaného parmezánu
40 g extra panenského olivového oleje
sůl a hodně černého pepře
Stampa Ricetta

Příprava
1. Přiveďte do varu velké množství vody. Když začne voda vřít, přidejte sůl.
2. Nakrájejte cukety na tenké plátky a osmažte je na pánvi na extra panenském olivovém oleji. Přidejte trochu soli.
3. Do vařící vody dejte špagety a vařte je, až budou ‘al denteʼ.
4. Smíchejte v míse vejce a žloutky se smetanou a parmezánem, přidejte horké cukety, odkapaného tuňáka a poté uvařené slité těstoviny ještě horké. Dobře promíchejte, aby těstoviny vstřebaly omáčku.
5. Doplňte velkým množstvím čerstvě mletého černého pepře a ihned podávejte.
Tip šéfkuchaře:
Přidejte k těstovinám několik nadrcených lístků čerstvé bazalky.