Salát z obilnin s tuňákem a zeleninou
Složení
pro 4 porce:
200 g ječmene
200 g krup
2x 160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
2 cukety
2 mrkve
1 žlutá paprika
1 rajče
pár lístků petrželky
30 g oleje
sůl
200 g ječmene
200 g krup
2x 160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
2 cukety
2 mrkve
1 žlutá paprika
1 rajče
pár lístků petrželky
30 g oleje
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Přiveďte do varu osolenou vodu ve velkém hrnci a vsypte do ní ječmen a kroupy. Přikryjte pokličkou a nechte asi 15 minut vařit, poté vodu sceďte a obiloviny přesypte do misky.
2. Nakrájejte cukety, mrkve a papriku na kostky a rychle je osmažte na pánvi s olejem a špetkou soli. Nakrájejte rajčata na kostky a jemně nasekejte bazalku.
3. Dejte zeleninu do misky s obilovinami, přidejte částečně slitého tuňáka, mírně zamíchejte a podávejte.