Rychlý koláč s tuňákem, cherry rajčaty a rukolou
Složení
pro 4 porce:
2x 160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
300 g cherry rajčat
40 g rukoly
1 lžíce mouky
2 lžíce strouhaného parmezánu
200 ml sladké smetany
4 vejce
olivový olej
strouhanka
sůl
2x 160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
300 g cherry rajčat
40 g rukoly
1 lžíce mouky
2 lžíce strouhaného parmezánu
200 ml sladké smetany
4 vejce
olivový olej
strouhanka
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Omyjte rajčata a rozkrojte je na poloviny. Slijte tuňáka, nasekejte rukolu (pár lístků si nechte stranou na ozdobu) a předehřejte troubu na 200°C.
2. 4 menší zapékací misky lehce vymažte olivovým olejem a vysypte je strouhankou. Do misek rozdělte rajčata a tuňáka na 4 stejné porce.
3. V malé misce smíchejte vejce, smetanu, parmezán, mouku a nasekanou rukolu a přidejte špetku soli. Nalijte směs do zapékacích misek a zapékejte asi 20 minut v předehřáté troubě. Podávejte ihned přímo z trouby.