Rizoto s čekankou, tuňákem a čerstvou petrželkou

Složení

pro 4 porce:
320 g hnědé rýže
1 brokolice rozdělená na jednotlivé růžičky
2 pórky
3 hlavy čekanky
2x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
170 g sýr Caprino
1 snítka čerstvé petrželky
1 lžička kurkumy
4 lžíce extra panenského olivového oleje
špetka soli
čerstvě mletý pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Nakrájejte pórek a čekanku na plátky. Spolu s růžičkami brokolice, lžící extra panenského olivového oleje a čtyřmi lžícemi vody je umístěte do hrnce a pak vařte se špetkou soli, dokud se tekutina neodpaří a zelenina nezměkne.

    2. Přidejte hnědou rýži a kurkumu a osmahněte po dobu asi jedné a půl minuty na středně silném plameni.

    3. Uvařte rýži, postupným přidáním 700 ml vody a za stálého míchání.

    4. Asi dvě minuty před dovařením rýže, přidejte sýr Caprino. Míchejte rychle, aby bylo rizoto krásně krémové.

    5. Rýži poklaďte odkapaným tuňákem a ochuťte černým pepřem a čerstvou petrželkou.