Rajčatová kaše s tuňákem

Složení

pro 4 porce:
2x 160 g konzervy tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
5 plátků tvrdého chleba
5 zralých rajčat
1 stroužek česneku
1 malá cibule
spousta bazalky
40 g slunečnicového oleje
sůl a černý pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Nakrájejte tvrdý chléb na malé kousky. Nasekejte cibulku a česnek a osmažte je na pánvi s 30 g oleje. Přidejte chléb a nechte ještě několik minut prohřát. Přidejte rajčata, oloupaná a nakrájená na kostky.

    2. Dochuťte solí, přidejte 1 sklenici vody a vše duste po dobu 20 minut.

    3. Směs s rajčaty rozdělte do 4 misek, přidejte nasekanou bazalku a kousky slitého tuňáka. Pokuste se umístit kousky tuňáka do středu misek. Dozdobte troškou zbývajícího oleje a pepřem. Tento pokrm můžete podávat teplý i studený.