Pohárky z lososa se zeleninou


Složení
pro 4 porce:
100 g veky
150 g lososových filetů Rio Mare v olivovém oleji
500 g sladkých a zralých rajčat (raději oloupaných)
1 sladká paprika
3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy (lze nahradit neslazeným bílým jogurtem)
½ salátové okurky
¼ bílé cibule
sůl
100 g veky
150 g lososových filetů Rio Mare v olivovém oleji
500 g sladkých a zralých rajčat (raději oloupaných)
1 sladká paprika
3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy (lze nahradit neslazeným bílým jogurtem)
½ salátové okurky
¼ bílé cibule
sůl
Stampa Ricetta

Příprava
1. Veku rozlámejte na malé kousky.
2. Vložte do mixéru spolu s kousky rajčat, oloupanou okurkou, cibulí a kousky papriky a směs nahrubo rozmixujte.
3. Osolte, zalijte olejem, citrónem a znovu krátce mixujte. Servírujte do malých pohárků a prokládejte kousky odkapaného lososa. Ihned podávejte.
Tip šéfkuchaře:
Pohárky se nejlépe hodí jako předkrm. Jídelní stůl tímto chodem osvěžíte závanem středomořské kuchyně.