Pikantní Crostini s tuňákem a omáčkou z cizrny
Složení
pro 4 porce:
200 g vařené cizrny
1 stroužek česneku
svazek petržele
mořská sůl
černý pepř
extra panenský olivový olej
1 bio citron
2x 80 g plechovky tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji
pár listů čerstvé bazalky
pár snítek čerstvého rozmarýnu
200 g bagety
čerstvý tymián k dekoraci
200 g vařené cizrny
1 stroužek česneku
svazek petržele
mořská sůl
černý pepř
extra panenský olivový olej
1 bio citron
2x 80 g plechovky tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji
pár listů čerstvé bazalky
pár snítek čerstvého rozmarýnu
200 g bagety
čerstvý tymián k dekoraci
Stampa Ricetta
Příprava
1. V kuchyňském robotu, promixujte cizrnu s česnekem, pár snítky rozmarýnu, petrželkou, solí, šťávou z poloviny citronu a dvěma polévkovými lžicemi olivového oleje.
2. Mixujte pro dosažení krémové konzistence, ochuťte špetkou čerstvě mletého černého pepře. Tuňáka nechte odkapat, nakrájejte na kousky a smíchejte s nastrouhanou citrónovou kůrou a nasekanou bazalkou.
3. Nakrájejte bagetu na plátky a opečte na horkém grilu.
4. Bagety potřete cizrnovou omáčkou, navrch dejte plátky z tuňáka a ozdobte větvičkami tymiánu a nastrouhanou citronovou kůru.