Phad Thai s tuňákem

Složení

Suroviny na 4 porce:
Phad Thai omáčka:
8 polévkových lžic tamarindové šťávy
4 ks palmového cukru
4 polévkové lžíce rybí omáčky
Phad Thai:
5x 60 g tuňáka Rio Mare Leggero
1 ks tofu na kostičky
4 vejce
2 limety
1 svazek pažitky
4 jarní cibulky
4 polévkové lžíce drcený arašíd
4 chilli
2 balení rýžových nudlí na Phad Thai
4 polévkové lžíce rybí omáčky
5 polévkových lžic Phad Thai omáčky
50 g sójových klíčků
1 balení bambusových výhonků v celku

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Leggero

Objevte více

Příprava

    V rendlíku si rozpustíme palmový cukr, do kterého přilijeme rybí omáčku. Pomalu necháme redukovat a při stálém míchání přiléváme šťávu z tamarindu. Důkladně necháme provářet 15 minut a poté zachladíme.

    Ve woku si rozpálíme olej, vyklepneme do něj celé vajíčko, které důkladně vyrestujeme. Přisypeme sójové klíčky, pažitku, namočené nudle na Phad Thai, drcené arašídy a 1/3 tuňáka Rio Mare. Takto připravený základ na tuňákový Phad Thai dochutíme tamarindovou a rybí omáčkou. Lehce podlijeme vlažnou vodou a promícháváme ve woku do změknutí nudlí. Ihned servírujeme.

    Servírování:

    Phad Thai servírujeme společně s tuňákem Rio Mare Leggero, smaženým tofu, limetou a drcenými arašídy. Popřípadě chuť lehce přiostříme překrájenou chilli papričkou.