Parmezánové mini muffiny s Paté z tuňáka
Složení
na 12 muffinů:
2 balení Paté z tuňáka Rio Mare
120 g mouky
1 vejce
40 ml extra panenského olivového oleje
60 ml mléka
40 g nastrouhaného parmezánu
1/2 sáčku instantního droždí na slané koláče
sůl a pepř
2 balení Paté z tuňáka Rio Mare
120 g mouky
1 vejce
40 ml extra panenského olivového oleje
60 ml mléka
40 g nastrouhaného parmezánu
1/2 sáčku instantního droždí na slané koláče
sůl a pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Vejce rozšlehejte v misce elektrickým šlehačem, pomalu přidávejte mléko, vmíchejte mouku, prášek do pečiva a parmezán a pokračujte ve šlehání ještě minutu, poté dochuťte solí, přidejte olej a hodně pepře.
2. Nalijte směs do 12 malých silikonových forem lehce vymaštěných a posypaných moukou, pečte v předehřáté troubě při 180° asi 12 minut nebo dokud nejsou muffiny nafouklé a zlaté.
3. Muffiny nechte vychladnout, vyjměte je z forem, ozdobte je bohatě Paté a naaranžujte na talíř.