Palačinka plněná tuňákem a špenátem
Složení
Suroviny na 4 porce:
200 g hladké mouky
400 ml mléka
2 vejce
1 feferonka
hrst bazalky
sůl
pár kapek olivového oleje do těsta
olivový olej na pečení palačinek
100 g čerstvého špenátu
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
100 g kořenové petržele
olivový olej
snítka tymiánu
sůl
200 g creme fraiche
2x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji s citronem a černým pepřem
200 g hladké mouky
400 ml mléka
2 vejce
1 feferonka
hrst bazalky
sůl
pár kapek olivového oleje do těsta
olivový olej na pečení palačinek
100 g čerstvého špenátu
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
100 g kořenové petržele
olivový olej
snítka tymiánu
sůl
200 g creme fraiche
2x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji s citronem a černým pepřem
Stampa Ricetta
Příprava
Feferonku a bazalku nasekáme nadrobno. Smícháme s ostatními ingrediencemi na palačinky v hladké těsto a necháme odpočinout. Poté na oleji v pánvi připravujeme palačinky.
Řapíkatý celer, mrkev a petržel nakrájíme na malé kostičky a orestujeme vše na oleji do zlatova. Přidáme špenát, natrhaného tuňáka a osolíme. Dobře promícháme.
Palačinky potřeme creme fraiche, poklademe směsí zeleniny a tuňáka a zabalíme.