Orecchiette s paprikami, tuňákem a rukolou
Složení
pro 4 porce:
350 g těstovin orecchiette
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 cibule
1 svazek lístků rukoly
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
350 g těstovin orecchiette
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 cibule
1 svazek lístků rukoly
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Přiveďte do varu velké množství vody. Když začne voda vřít, přidejte sůl a nasypte do vody těstoviny.
2. Z paprik vykrojte stopky a semeníky a nakrájejte je na velké proužky. Poté nadrobno nakrájejte cibulku.
Osmažte ji na pánvi na oleji, přidejte papriky, osolte a zprudka opékejte. Papriky často otáčejte, aby změkly.
3. Uvařené orecchiette promíchejte s paprikou a šťávou z nich vypečenou, přidejte slitého tuňáka a lístky rukoly. Ihned podávejte.
Tip šéfkuchaře:
Pro výraznější chuť posypte hrstkou kapar.