Miso Ramen

Složení

Suroviny na 4 porce:
Základ na Miso polévku:
100 g sušeného tuňáka
1,5 l vývaru ze sušeného tuňáka (Dashi moto)
4 polévkové lžíce Miso pasty
1 řasa Konbu
Náplň do Miso polévky:
5x 60 g tuňáka Rio Mare Leggero
1 japonské tofu
4 hrsti vařených udon nudlí
3 polévkové lžíce mořské řasy wakame
1 jarní cibulka
4 vejce vařená v sójové omáčce Kikkoman
2 ks bok choi

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Leggero

Objevte více

Příprava

    Do hrnce nalijeme 2 litry vlažné vody, přidáme sušeného tuňáka a celou řasu Konbu. Připravený základ pomalu necháme táhnout 1 hodinu. Poté přecedíme přes jemný cedník. Do scezeného základu pomalu vmícháme dané množství Miso pasty. Důkladně promícháme a necháme odstát.

    Předem připravený základ na Miso polévku lehce prohřejeme. Do servírovací misky vložíme nakrájené japonské tofu, vařené udon nudle, tuňáka, vařené vejce v sójové omáčce a povařený bok choi. Polévku dozdobíme restovaným bílým sezamem, nakrájenou jarní cibulkou a hoblinkami sušeného tuňáka.