Makarony s tuňákem, čerstvým sýrem ricotta a středomořskými bylinkami
Složení
pro 4 porce:
350 g krátkých makaronů nebo jiného druhu krátkých těstovin
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
200 g čerstvého sýra ricotta
2 lžíce extra panenského olivového oleje
hrst petrželky, tymiánu a pažitky
nastrouhaná kůra z ½ pomeranče
sůl a čerstvě mletý pepř
350 g krátkých makaronů nebo jiného druhu krátkých těstovin
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
200 g čerstvého sýra ricotta
2 lžíce extra panenského olivového oleje
hrst petrželky, tymiánu a pažitky
nastrouhaná kůra z ½ pomeranče
sůl a čerstvě mletý pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Naplňte velký hrnec vodou. Osolte a přiveďte vodu k varu. Přidejte těstoviny a uvařte je.
2. Z pomerančové kůry odstraňte bílou část a svrchní kůru nasekejte. Pokrájejte čerstvé bylinky.
3. V míse připravte sýr ricotta, k němuž přidáte olej, špetku soli, pepř, část bylin a trochu vody, v níž se vařily těstoviny. Směs umíchejte do hladka.
4. Slijte těstoviny. Nasypte je do mísy. Slijte z tuňáka olej a přidejte jej do směsi, stejně jako pomerančovou kůru. Dobře promíchejte.
5. Zbývajícími bylinkami posypte těstoviny při podávání.
Tip šéfkuchaře:
Nahraďte pomerančovou kůru citronem.