Makarony s tuňákem a restovanou zeleninou


Složení
pro 4 porce:
350 g makaronů
160 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
1 mrkev
1 cuketa
1 jarní cibulka
200 g cherry rajčat
40 g extra panenského olivového oleje
pár lístků petrželky
sůl
350 g makaronů
160 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
1 mrkev
1 cuketa
1 jarní cibulka
200 g cherry rajčat
40 g extra panenského olivového oleje
pár lístků petrželky
sůl
Stampa Ricetta

Příprava
1. Přiveďte do varu velké množství vody. Nakrájejte jarní cibulku najemno, nakrájejte mrkev a cuketu na nudličky velikosti zápalky a rajčata rozkrájejte na poloviny.
2. Do vařící vody přidejte sůl a nasypte do ní těstoviny. Ve velké pánvi nahřejte trochu oleje a přidejte česnek. Přidejte cibulku, mrkev a cuketu, pár minut zeleninu restujte a dochuťte solí.
3. Slijte opečenou zeleninu, odstraňte česnek a vložte do pánve rozpůlená rajčata a 3 minuty smažte. Poté do pánve vraťte zeleninu a přidejte vařené a slité těstoviny. Minutu nechte vše na pánvi a přidejte scezeného a vidličkou rozmělněného tuňáka.
4. Odstavte z plotny a dozdobte ručně natrhanou petrželkou.