Makarony „alla pugliese“ s tuňákem a brokolicí


Složení
pro 4 porce:
350 g makaronů
3x 54 g tuňáka Rio Mare Natura
500 g brokolice
1 cibule
2 stroužky česneku
5 lžic olivového oleje
30 g strouhaného parmezánu
1 feferonka
sůl
350 g makaronů
3x 54 g tuňáka Rio Mare Natura
500 g brokolice
1 cibule
2 stroužky česneku
5 lžic olivového oleje
30 g strouhaného parmezánu
1 feferonka
sůl
Stampa Ricetta

Příprava
1. Pro zachování vitamínů a minerálů uvařte brokolici v páře. Po vyndání z hrnce ji ihned propláchněte studenou vodou, aby zůstala přirozeně zelená. Rozdělte brokolici na malé růžičky a stonek pokrájejte.
2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, poté propláchněte a zakápněte trochou olivového oleje.
3. Cibuli, česnek a papričku nakrájejte najemno a osmahněte je na velké pánvi se zbylým olejem.
4. Do pánve nyní přidejte těstoviny, brokolici, odkapaného tuňáka a nechte chvíli opékat.
5. Při servírování nezapomeňte každou porci posypat trochou strouhaného parmezánu.