Makarony alla norma s tuňákem


Složení
350 g makaronů
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
1 dlouhý lilek
50 g tvrdého sýra ricotta
500 g zralých rajčat
dvě snítky bazalky
1 stroužek česneku
30 g extra panenského olivového oleje
olej na smažení
sůl
Stampa Ricetta

Příprava
1. Přiveďte do varu velké množství vody. Když začne voda vřít, přidejte sůl.
2. Nakrájejte lilek na tenká kolečka, osolte, orestujte ve vrstvě vroucího oleje, osušte na kuchyňském papíře a odložte stranou.
3. Spařte rajčata ve vroucí vodě, aby se lépe loupala, odstraňte slupku a nakrájejte na kousky. Osmahněte česnek na pánvi s extra panenským olivovým olejem, přidejte rajčata, osolte a několik minut duste.
4. Do vařící vody přidejte těstoviny, uvařte je a slijte. Poté do nich vlijte rajčatovou omáčku, z níž předtím vyjmete česnek, přidejte nasekanou bazalku a slitého tuňáka. Opatrně promíchejte.
5. Nakonec přidejte smažené lilky a navrch nasypte strouhaný tvrdý sýr ricotta. Ihned podávejte.
Tip šéfkuchaře:
Při smažení česneku na oleji přidejte čili papričku.