Lososové filety s lehkým bramborovým salátem

Složení

pro 4 porce:
2x 150 g lososových filetů Rio Mare v olivovém oleji
5 středně velkých brambor
1 fialová cibule
2 lžíce kaparů
hrst vypeckovaných oliv
3 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce extra panenského olivového oleje
hrst najemno nasekané petrželky
sůl, čerstvě namletý pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Filety z lososa v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Brambory uvařte ve slupce a nechte je zchladnout. Poté je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do mísy.

    2. Cibuli nakrájejte také na tenká kolečka a přidejte ji spolu s olivami, kapary a petrželkou k bramborám. Olej a citrón prošlehejte metličkou, aby se obě substance spojily. Zálivkou přelijte salát, dochuťte kořením, řádně promíchejte a dejte chladit.

    3. Na teflonovou pánev slijte trochu oleje z lososa a rozpalte na střední teplotu. Opatrně přidejte rybí filety a z obou stran je prohřejte. Lososa servírujte s chlazeným bramborovým salátem.

    Tip šéfkuchaře:

    Salát můžete připravit i den předem, aby brambory získaly čas „natáhnout“ aroma všech přísad. Pokud si salát takto připravíte, chystání večeře vám pak zabere maximálně 5 minut.