Lososové filety na špenátu s balsamikovým octem


Složení
pro 4 porce:
200 g čerstvých špenátových listů
2x 150 g lososových filetů Rio Mare v olivovém oleji
3 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce balsamikového octa
3 lžíce rozinek namočených v teplé vodě
2 lžíce piniových oříšků
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
sůl
200 g čerstvých špenátových listů
2x 150 g lososových filetů Rio Mare v olivovém oleji
3 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce balsamikového octa
3 lžíce rozinek namočených v teplé vodě
2 lžíce piniových oříšků
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
sůl
Stampa Ricetta

Příprava
1. Česnek a chili papričku nasekejte na plátky a lehce osmahněte na lžíci oleje spolu s piniovými oříšky a rozinkami.
2. Přidejte omytý špenát, olej, osolte podle chuti a poduste 2 minuty. Na špenát vložte filet lososa a ohřívejte další 2 minuty.
3. Servírujte na talíři podkapaném balzamikovým octem. Pokud máte rádi sýr, hotový pokrm posypte strouhaným parmezánem.
Tip šéfkuchaře:
Což takhle dát si špenát? Je plný bílkovin a vitamínů. S lososem tvoří báječnou chuťovou kombinaci.