Losos s avokádovým dipem a cherry rajčátky


Složení
2x 150 g lososových filetů Rio Mare v olivovém oleji
2 avokáda
½ červené cibule
šťáva z limetky
300 g cherry rajčátek
hrst nasekané petržele
2 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl, čerstvě mletý pepř
Stampa Ricetta

Příprava
1. Cibuli jemně nakrájejte a jednu třetinu rajčátek nasekejte.
2. Avokádo omyjte a rozřízněte na polovinu, vyjměte pecku a obsah vydlabejte lžící. Rozmačkejte jej vidličkou a vše smíchejte spolu se šťávou z limetky, petrželí a špetkou soli.
3. Zbylá rajčátka rozpulte, osolte, opepřete a zalijte olejem.
4. Na talíř servírujte odkapaného lososa s avokádovou omáčkou a cherry rajčátky.
Tip šéfkuchaře:
Použití avokáda je mnohostranné, můžete jej použít do zeleninového salátu, pro přípravu pomazánky i krémové omáčky. Chuť tohoto ovoce lehce připomíná oříšky. Avokádo je výživné a prospěšné pro lidské zdraví, díky tomu se pomalu dostává do všeobecného povědomí. Pro okamžitou spotřebu vybírejte plody, které jsou měkčí na omak. Nesmí být tvrdé, ani na povrchu poškozené.