Linguine s tuňákem a hráškem

Složení

pro 4 porce:
350 g kvalitní těstoviny linguine
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
1 mrkev
1 celerová nať
½ cibule
200 g čerstvého vyloupaného hrášku
1 zralé rajče
30 g extra panenského olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Naplňte velký hrnec vodou. Přiveďte vodu k varu a osolte ji. Přidejte těstoviny a uvařte je.

    2. Umyjte zeleninu. Nakrájejte mrkev a rajčata na kostičky. Nakrájejte celer, nasekejte cibuli a petržel.

    3. V pánvi s olivovým olejem osmahněte zeleninu (kromě petrželky a rajčat). Přidejte hrášek a asi 10 minut vše duste. Přidejte sůl a kostičky rajčat, slitého tuňáka a petrželku. Asi po minutě směs odstavte.

    4. Slijte těstoviny a ochuťte směsí. Ihned podávejte. Dobrou chuť!

    Tip šéfkuchaře:

    Nahraďte hrášek cuketou nakrájenou na nudličky.