Linguine s tuňákem a hráškem


Složení
pro 4 porce:
350 g kvalitní těstoviny linguine
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
1 mrkev
1 celerová nať
½ cibule
200 g čerstvého vyloupaného hrášku
1 zralé rajče
30 g extra panenského olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl
350 g kvalitní těstoviny linguine
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
1 mrkev
1 celerová nať
½ cibule
200 g čerstvého vyloupaného hrášku
1 zralé rajče
30 g extra panenského olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl
Stampa Ricetta

Příprava
1. Naplňte velký hrnec vodou. Přiveďte vodu k varu a osolte ji. Přidejte těstoviny a uvařte je.
2. Umyjte zeleninu. Nakrájejte mrkev a rajčata na kostičky. Nakrájejte celer, nasekejte cibuli a petržel.
3. V pánvi s olivovým olejem osmahněte zeleninu (kromě petrželky a rajčat). Přidejte hrášek a asi 10 minut vše duste. Přidejte sůl a kostičky rajčat, slitého tuňáka a petrželku. Asi po minutě směs odstavte.
4. Slijte těstoviny a ochuťte směsí. Ihned podávejte. Dobrou chuť!
Tip šéfkuchaře:
Nahraďte hrášek cuketou nakrájenou na nudličky.