Klasický tuňákový salát s červenou cibulkou a vařenými vejci
Složení
pro 4 porce:
2x 160g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
4 vejce
1 malý bílý košťál řapíkatého celeru
1 červená cibulka
několik dlouhých nakládaných kaparů
20 g extra panenského olivového oleje
sůl a pepř
2x 160g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
4 vejce
1 malý bílý košťál řapíkatého celeru
1 červená cibulka
několik dlouhých nakládaných kaparů
20 g extra panenského olivového oleje
sůl a pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Nakrájejte cibuli na kolečka a namočte ji v osolené vodě, aby byla lépe stravitelná. Uvařte natvrdo vejce (8 minut), slijte je a oloupejte.
2. Zatímco se vaří vejce, jemně nakrájejte celer, přidejte kapary, olej a hodně soli. Uvařená vejce nakrájejte na plátky. Vejce, slitého tuňáka (nakrájeného na kousky) a cibulku přidejte k celeru.
3. Jemně promíchejte, ochuťte spoustou čerstvě mletého pepře a podávejte.