Jemné citrónové rizoto


Složení
350 g kulatozrnné rýže
150 g lososových filetů Rio Mare v olivovém oleji
chemicky neošetřený citrón
½ cibule
1 stroužek česneku
svazek petrželky
1,5 litru rybího nebo zeleninového vývaru
50g másla
Stampa Ricetta

Příprava
Rizoto je tradiční italský pokrm, jehož základem je kulatozrnná rýže. Jeho příprava nabízí nekonečné množství variací, neboť se do něj hodí spousta pochoutek. My vám nabízíme delikatesu s rybím masem a citrónovou kůrou.
Postup přípravy:
1. Nakrájejte cibuli a česnek dohromady. Petrželku nasekejte odděleně. Nastrouhejte citrónovou kůru a vymačkejte šťávu z ½ citrónu.
2. Ve větším hrnci lehce osmahněte cibuli a česnek na polovině másla, přidejte rýži a nechte zhruba 3 minuty restovat. Zalijte citrónovou šťávou a postupně, když se tekutina vyvaří, přidávejte horký vývar. Pravidelně míchejte.
3. Dvě minuty před dokončením přidejte odkapané filety rozdělené na kousky spolu s petrželkou, citrónovou kůrou a zbývajícím máslem. Rizoto by mělo mít typickou krémovou konzistenci. Ihned podávejte.