Grilované makrely s bramborami, červenou cibulí a karamelizovanými jablky

Složení

pro 4 porce:
4 plechovky grilované filety z makrely v extra panenském olivovém oleji
500 g bramborové kaše
2 jablka
2 malé červené cibule
40 g extra panenského olivového oleje
větvička rozmarýnu
20 g másla
2 čajové lžičky cukru
sůl
černý pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Grilované filety z makrely v extra panenském olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Jablko oloupejte a poté nakrájejte na plátky. Nakrájejte cibuli na jemno.

    2. Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olej, položíme plátky jablek a na silném ohni je opečeme, dokud nezezlátnou; přidejte rozmarýn, cibuli, máslo, dochuťte cukrem, solí a velkým množstvím pepře a vařte na středním ohni, dokud nebude cibule průhledná.

    3. Bramborovou kaši zahřejte, položte ji na talíře, na ni položte grilované filety makrely, přidejte směs cibule a jablek. Ihned podávejte.