Grilované makrely s bramborami, červenou cibulí a karamelizovanými jablky
Složení
pro 4 porce:
4 plechovky grilované filety z makrely v extra panenském olivovém oleji
500 g bramborové kaše
2 jablka
2 malé červené cibule
40 g extra panenského olivového oleje
větvička rozmarýnu
20 g másla
2 čajové lžičky cukru
sůl
černý pepř
4 plechovky grilované filety z makrely v extra panenském olivovém oleji
500 g bramborové kaše
2 jablka
2 malé červené cibule
40 g extra panenského olivového oleje
větvička rozmarýnu
20 g másla
2 čajové lžičky cukru
sůl
černý pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Jablko oloupejte a poté nakrájejte na plátky. Nakrájejte cibuli na jemno.
2. Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olej, položíme plátky jablek a na silném ohni je opečeme, dokud nezezlátnou; přidejte rozmarýn, cibuli, máslo, dochuťte cukrem, solí a velkým množstvím pepře a vařte na středním ohni, dokud nebude cibule průhledná.
3. Bramborovou kaši zahřejte, položte ji na talíře, na ni položte grilované filety makrely, přidejte směs cibule a jablek. Ihned podávejte.