Grilované filety z makrely s čekankou a kapary
Složení
pro 4 porce:
2x 120 g Rio Mare grilované filety z makrely v extra panenském olivovém oleji
6 hlávek červené čekanky
20 g kapar
1 hlavička česneku
½ citronu
1 svazek čerstvé petrželky
4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
2x 120 g Rio Mare grilované filety z makrely v extra panenském olivovém oleji
6 hlávek červené čekanky
20 g kapar
1 hlavička česneku
½ citronu
1 svazek čerstvé petrželky
4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
Stampa Ricetta
Příprava
1. Nakrájejte čekanku na osm kousků a opečte v pánvi wok s česnekem, přidáním jedné sklenice vody a dvou lžící extra panenského olivového oleje. V polovině procesu vaření přidejte dobře odkapané kapary.
2. Jakmile čekanka změkne a vstřebá všechny příchutě, vypněte plamen.
3. Rozdělte na porce, připravte si šťávu z poloviny citronu a dvou lžící extra panenského olivového oleje.
4. Grilované filety makrel dejte na salát, ozdobte pokrájenou petrželkou a podávejte.