Fusilli s tuňákem, rajčaty, mozzarellou a bazalkou
Složení
pro 4 porce:
350 g těstovin fusilli
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
200 g mozzarelly
3 zralá a šťavnatá rajčata, např. San Marzano
několik lístků bazalky
1 krajíc domácího chleba
extra panenský olivový olej
1 stroužek česneku
sůl
350 g těstovin fusilli
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
200 g mozzarelly
3 zralá a šťavnatá rajčata, např. San Marzano
několik lístků bazalky
1 krajíc domácího chleba
extra panenský olivový olej
1 stroužek česneku
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Přiveďte do varu velké množství vody. Když začne voda vřít, přidejte sůl a nasypte do vody těstoviny.
2. Mezitím nalámejte chléb na velké kusy a ty osmažte v pánvi s nepřilnavým dnem na troše oleje s jedním stroužkem česneku. Chléb tak natáhne chuť a bude křupavý.
3. Nakrájejte rajčata na silnější plátky a poté na poloviny, trochu je osolte a pokapejte olejem. Přidejte mozzarellu nakrájenou na malé kousky a slitého tuňáka.
4. Slijte těstoviny, přidejte je do omáčky, posypte křupavým chlebem a listy bazalky a ihned podávejte.
Tip šéfkuchaře:
Přidejte hrst vypeckovaných černých oliv.