Fusilli s tuňákem, rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Složení

pro 4 porce:
350 g těstovin fusilli
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
200 g mozzarelly
3 zralá a šťavnatá rajčata, např. San Marzano
několik lístků bazalky
1 krajíc domácího chleba
extra panenský olivový olej
1 stroužek česneku
sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Přiveďte do varu velké množství vody. Když začne voda vřít, přidejte sůl a nasypte do vody těstoviny.

    2. Mezitím nalámejte chléb na velké kusy a ty osmažte v pánvi s nepřilnavým dnem na troše oleje s jedním stroužkem česneku. Chléb tak natáhne chuť a bude křupavý.

    3. Nakrájejte rajčata na silnější plátky a poté na poloviny, trochu je osolte a pokapejte olejem. Přidejte mozzarellu nakrájenou na malé kousky a slitého tuňáka.

    4. Slijte těstoviny, přidejte je do omáčky, posypte křupavým chlebem a listy bazalky a ihned podávejte.

    Tip šéfkuchaře:

    Přidejte hrst vypeckovaných černých oliv.