Focaccia s tuňákem, žlutými rajčaty a sýrem stracciatella

Složení

na jednu focaccii:
500 g hotového těsta na focaccii
160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
200 g třešňových rajčat
400 g sýra stracciatella
2 lžíce piniových oříšků
snítka petrželky
extra panenský olivový olej
sůl
černý pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Zahřejte troubu na 210 °C a rozkrájejte stracciatellu na kousky.

    2. Namažte podnos na pizzu, roztáhněte na něj focaccia těsto, zatlačte jej špičkami prstů, propíchejte jej vidličkou a namažte olejem.

    3. Vložte focaccii do horké trouby a pečte ji asi 20 minut nebo dokud není dobře upečená. Opečte piniové oříšky na nepřilnavé pánvi.

    4. Třešňová rajčata nakrájejte na čtvrtky, pokapejte olejem, posypte špetkou soli a velkým množstvím čerstvě mletého pepře, přidejte opečené piniové oříšky a nasekanou petržel, vše dobře promíchejte.

    5. Vyjměte focaccii z trouby, položte stracciatellu a tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, doplňte připraveným dresinkem z rajčat a ihned si Focaccii vychutnejte.