Crostini s tuňákem a cizrnou
Složení
pro 4 porce:
200 g uvařené cizrny
1 stroužek česneku
nať petržele
mořská sůl
černý pepř
extra panenský olivový olej
1 citron bio kvality
2x 80 g plechovky tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji
několik lístků čerstvé bazalky
několik větviček čerstvého rozmarýnu
200 g chleba francouzského typu bagety
čerstvý tymián na ozdobení
200 g uvařené cizrny
1 stroužek česneku
nať petržele
mořská sůl
černý pepř
extra panenský olivový olej
1 citron bio kvality
2x 80 g plechovky tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji
několik lístků čerstvé bazalky
několik větviček čerstvého rozmarýnu
200 g chleba francouzského typu bagety
čerstvý tymián na ozdobení
Stampa Ricetta
Příprava
1. V kuchyňském robotu rozmixujte uvařenou cizrnu s česnekem, pár větvičkami rozmarýnu, petrželky, soli, šťávou z poloviny citrónu a dvěma polévkovými lžicemi olivového oleje.
2. Jakmile získáte krémovou konzistenci, ochuťte čerstvě namletým černým pepřem. Tuňák nechte odkapat, nakrájejte na kusy a smíchejte s nastrouhanou citrónovou kůrou a nakrájenou bazalkou.
3. Nakrájejte bagetu na plátky a opečte na horkém grilu.
4. Bagetu potřete cizrnovou pomazánkou, obložte každý plátek tuňákem a ozdobte snítky tymiánu a strouhanou citronovou kůrou.