Carbonara špagety s tuňákem a pórkem

Složení

pro 4 porce:
2 balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
350 g špaget
1 pórek
2 žloutky
jedno celé vejce
2 polévkové lžíce strouhaného parmazánu
50 g olivového oleje
snítka petrželky
sůl
pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte špagety a vařte al dente.

    2. Mezitím očistěte pórek a nakrájejte na tenké kroužky, poté jej osmahněte na trošce oleje, dokud nezezlátne a osolte.

    3. V misce rozkrvdlejte žloutky a jedno celé vejce s parmazánem, přidejte trochu vody a pokračujte ve šlehání, než bude konzistence připomínat krém.

    4. Slejte vodu ze špaget a přidejte k nim směs vajíček s parmazánem. Dobře promíchejte. Přidejte pórek a tuňáka.

    5. Posypte petrželkou a opepřete dle chuti.