Carbonara špagety s tuňákem a pórkem
Složení
pro 4 porce:
2 balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
350 g špaget
1 pórek
2 žloutky
jedno celé vejce
2 polévkové lžíce strouhaného parmazánu
50 g olivového oleje
snítka petrželky
sůl
pepř
2 balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
350 g špaget
1 pórek
2 žloutky
jedno celé vejce
2 polévkové lžíce strouhaného parmazánu
50 g olivového oleje
snítka petrželky
sůl
pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte špagety a vařte al dente.
2. Mezitím očistěte pórek a nakrájejte na tenké kroužky, poté jej osmahněte na trošce oleje, dokud nezezlátne a osolte.
3. V misce rozkrvdlejte žloutky a jedno celé vejce s parmazánem, přidejte trochu vody a pokračujte ve šlehání, než bude konzistence připomínat krém.
4. Slejte vodu ze špaget a přidejte k nim směs vajíček s parmazánem. Dobře promíchejte. Přidejte pórek a tuňáka.
5. Posypte petrželkou a opepřete dle chuti.