Bramborovo-dýňové smajlíky


Složení
pro 4 porce:
2x tuňákový krém Rio Mare Paté
3 brambory
300 g oloupané dýně bez semínek
80 g strouhaného sýra Gruyère nebo obdobné náhražky
30 g másla
strouhanka
sůl na dochucení
2x tuňákový krém Rio Mare Paté
3 brambory
300 g oloupané dýně bez semínek
80 g strouhaného sýra Gruyère nebo obdobné náhražky
30 g másla
strouhanka
sůl na dochucení
Stampa Ricetta

Příprava
1. Rozpalte několik polévkových lžic oleje v pánvi Wok a osmažte česnek, nasekanou jarní cibulku a chilli papričku. Přidejte dýni pokrájenou na kostky, sůl a vařte na středním plameni. Přidejte trochu vody, v případě potřeby.
2. Nasypte rýži do půl litru vroucí osolené vody, snižte plamen, přidejte lžíci oleje a vařte, dokud není basmati rýže "al dente" (voda by měla být úplně absorbována). Jakmile je rýže uvařena, osmažte rýži v pánvi Wok s dýní, přidejte část odkapaného tuňáka a nechte absorbovat chuť.
Tip šéfkuchaře:
Rozdělte rýži na talíře a ozdobte zbývajícími kousky tuňáka. Pokapejte olivovým olejem, dochuťte bílým pepřem a ozdobte nakrájenou jarní cibulkou.