Bramborová tortilla s tuňákem
Složení
1 kg brambor
asi 300 ml panenského olivového oleje
2 cibule
sůl
6 vajec
2x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
hrst sekané plocholisté petržele
salát frisée
1 citron
2 lžíce medu
Stampa Ricetta
Příprava
Oloupané brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme na jemné lupínky. Cibuli nakrájíme na plátky nebo klínky.
V hlubší pánvi rozehřejeme větší množství oleje, v němž pozvolna smažíme brambory, po chvilce zlehka promícháme a přidáme cibuli, promícháme a pokračujeme v pozvolném smažení (spíše vaření) asi 15 minut, až budou brambory měkké. Ke konci úpravy brambory s cibulí osolíme, vyjmeme děrovanou naběračkou na mísu.
Ve velké míse rozmícháme vejce (nesmí se šlehat, nesmí vzniknout pěna), osolíme a zlehka vmícháme bramborovou směs, trhaného tuňáka, petržel a necháme odstát.
Ve větší pánvi zahřejeme trochu oleje, přidáme bramborovou směs, uhladíme a na mírném plameni pečeme nejprve z jedné strany, potom pomocí talíře otočíme a dopečeme. Tortilla nesmí být vysušená. Hotovou tortillu nakrájíme.
Frisée natrháme, z citronu, olivového oleje, medu a soli vymícháme dressing a smícháme se salátem. Podáváme k výseči tortilly.