Bramborová tortilla s tuňákem

Složení

Suroviny na 4 porce:
1 kg brambor
asi 300 ml panenského olivového oleje
2 cibule
sůl
6 vajec
2x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
hrst sekané plocholisté petržele
salát frisée
1 citron
2 lžíce medu

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    Oloupané brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme na jemné lupínky. Cibuli nakrájíme na plátky nebo klínky.

    V hlubší pánvi rozehřejeme větší množství oleje, v němž pozvolna smažíme brambory, po chvilce zlehka promícháme a přidáme cibuli, promícháme a pokračujeme v pozvolném smažení (spíše vaření) asi 15 minut, až budou brambory měkké. Ke konci úpravy brambory s cibulí osolíme, vyjmeme děrovanou naběračkou na mísu.

    Ve velké míse rozmícháme vejce (nesmí se šlehat, nesmí vzniknout pěna), osolíme a zlehka vmícháme bramborovou směs, trhaného tuňáka, petržel a necháme odstát.

    Ve větší pánvi zahřejeme trochu oleje, přidáme bramborovou směs, uhladíme a na mírném plameni pečeme nejprve z jedné strany, potom pomocí talíře otočíme a dopečeme. Tortilla nesmí být vysušená. Hotovou tortillu nakrájíme.

    Frisée natrháme, z citronu, olivového oleje, medu a soli vymícháme dressing a smícháme se salátem. Podáváme k výseči tortilly.