Bánh mi s marinovaným tuňákem
Složení
Suroviny na 4 porce:
4x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
4 francouzské bagety
1 marinovaná ředkev Takuan
3 mrkve nakrájené na nudličky
1 salátová okurka nakrájená na jemné plátky
2 sladké chilli papričky nakrájené na tenké plátky
1 polévková lžíce chilli majonézy
3 hrsti mixu listových salátů
1 svazek čerstvého koriandru
Vaječná omeleta:
4 vejce
1 polévková lžíce sladkých chilli papriček nakrájených na jemné kostičky
2 polévkové lžíce koriandru nakrájeného najemno
2 polévkové lžíce odkapaného tuňák Rio Mare v olivovém oleji
1 polévková lžíce rybí omáčky
4x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
4 francouzské bagety
1 marinovaná ředkev Takuan
3 mrkve nakrájené na nudličky
1 salátová okurka nakrájená na jemné plátky
2 sladké chilli papričky nakrájené na tenké plátky
1 polévková lžíce chilli majonézy
3 hrsti mixu listových salátů
1 svazek čerstvého koriandru
Vaječná omeleta:
4 vejce
1 polévková lžíce sladkých chilli papriček nakrájených na jemné kostičky
2 polévkové lžíce koriandru nakrájeného najemno
2 polévkové lžíce odkapaného tuňák Rio Mare v olivovém oleji
1 polévková lžíce rybí omáčky
Stampa Ricetta
Příprava
Do misky vyklepneme celá vejce, která lehce přešleháme vidličkou. Přisypeme sladké chilli, koriandr, rybí omáčku, odkapaného tuňáka. Takto připravený základ na omeletu promícháme a na předem rozpálené pánvi připravíme zlatavou omeletu.
Servírování:
Francouzskou bagetu prořízneme do půlky, potřeme chilli majonézou a postupně vrstvíme směs listových salátů, nakládanou ředkev, tuňáka, mrkev, salátovou okurku, vaječnou omeletu, sladké chilli a čerstvý koriandr. Před konzumací vietnamské Bánh mi pokapeme chilli majonézou. Ihned servírujeme.