Tuňákové knedlíčky wonton

Složení

Suroviny na 4 porce:
16 plátků wontonového těsta
250 g mletého vepřového masa
2x 80 g tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem
1 čerstvý zázvor nakrájený najemno
1 jarní cibule
½ polévkové lžíce cukru krystal
5 polévkových lžic sójové omáčky Kikkoman
1 sladká chilli paprička nakrájená najemno
1 oloupaný česnek nakrájený najemno
5 hub shiitake nakrájených najemno
1 l oleje na smažení
Tomatová salsa:
4 velké tomaty
2 tomaty kumáto
1 svazek čerstvého koriandru
šťáva z 1 limety
1 polévková lžíce olivového oleje
3 polévkové lžíce sójové omáčky Kikkoman

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji s citronem a černým pepřem

Objevte více

Příprava

    Do misky vložíme mleté vepřové maso, tuňáka, čerstvý zázvor, jarní cibuli, sladké chilli, česnek a houby shiitake. Takto připravený základ na náplň do wonton knedlíčků dochutíme sójovou omáčkou a cukrem. Vše důkladně promícháme v kompaktní fáš, kterou postupně plníme wontonové těsto. Vytvarované knedlíčky wonton postupně smažíme dozlatova v předem rozpáleném oleji.

    Velké tomaty a tomaty kumáto rozpůlíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na drobnější kostičky. Nakrájené tomaty vložíme do misky a přidáme překrájený čerstvý koriandr, limetovou šťávu, sójovou omáčku a olivový olej. Takto připravený základ na tomatovou salsu důkladně promícháme.

    Servírování:

    Předem smažené tuňákové wontonové knedlíčky naskládáme vedle sebe, přelijeme tomatovou salsou a dozdobíme snítky čerstvého koriandru. Popřípadě přiostříme čerstvou chilli papričkou.