Knedlíky plněné tuňákem s dýňovou omáčkou
Složení
300 g měkkého bílého chleba
160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
1 cibule
80 g mouky
3 vejce
40 g strouhaného sýra
200 ml mléka
250 g dýňové dužiny
300 ml zeleninového vývaru
petržel
pár snítek pažitky
40 g máslové soli
Stampa Ricetta
Příprava
1. Nakrájejte cibuli, opečte ji v hrnci s máslem na mírném ohni, aby nebrala příliš mnoho barvy, pak vložte polovinu do velké mísy.
2. Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky a zeleninový vývar k cibuli, která zůstala v kastrolu; vaříme asi 25 minut.
3. Těsto nakrájejte na malé kostky a vložte ho do mísy s osmahlou cibulkou, přidejte rozšlehaná vejce, mléko, mouku, nasekanou petrželku, špetku soli a vše dobře rukama promíchejte, abyste získali směs spíše homogenní, v případě potřeby si ruce namočte, abyste si usnadnili zpracování.
4. Přiveďte hodně solené vody k varu.
5. Nechte směs několik minut odpočívat; mezitím vidličkou nasekejte tuňáka a smíchejte s nastrouhaným sýrem.
6. Těsto zpracujte do kuliček velkých jako malé ořechy, uprostřed každé kuličky vytvořte prohlubeň, naneste trochu směsi tuňáka a poté kuličky zabalte, aby náplň zůstala uvnitř.
7. Plněné knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, dýňovou omáčku dobře promícháme, omáčku naaranžujeme na čtyři talíře a knedlíky naložíme na každý talíř ve stejném počtu; doplňte nasekanou pažitkou a podle chuti trochou strouhaného sýra.