Rajčata plněná rýží, tuňákem a feferonkou
Složení
4x 80 g balení tuňáka Rio Mare s chilli papričkou
8 středních rajčat nebo 6 velkých
200 g rýže Vialone Nano
40 g strouhaného pecorina
stroužek česneku
velkorysá snítka petrželky
hrst čerstvé bazalky
pár lístků máty
oregano
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Umyjte rajčata a odřízněte vršky.
2. Vydlabejte dužinu rajčat, nevyhazujte ji, vnitřek rajčat osolte a nechte na roštu vzhůru nohama.
3. Nakrájejte dužinu rajčat.
4. Stroužek česneku opečte na pánvi s olejem, pak přidejte rajčatovou dužinu.
5. Nasekejte petržel, bazalku a mátu a přidejte je do rajčatové dužiny, dochuťte solí a pepřem, dochuťte oreganem a vypněte oheň.
6. Vařte rýži ve vroucí osolené vodě, udržujte ji al dente, dobře sceďte a přidejte do rajčatové omáčky.
7. Přidejte dobře odkapaného tuňáka a vše spolu promíchejte.
8. Rajčata naplňte připravenou směsí, vložte je do pánve, dochuťte pecorinem a zavřete je víčky.
9. Ochutíme pokapáním olejem a několika větvičkami aromatických bylin, pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut a jíme.