Rajčata plněná rýží, tuňákem a feferonkou

Složení

pro 4 porce:
4x 80 g balení tuňáka Rio Mare s chilli papričkou
8 středních rajčat nebo 6 velkých
200 g rýže Vialone Nano
40 g strouhaného pecorina
stroužek česneku
velkorysá snítka petrželky
hrst čerstvé bazalky
pár lístků máty
oregano
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji s italskou chilli papričkou 3x 80 g

Objevte více

Příprava

    1. Umyjte rajčata a odřízněte vršky.

    2. Vydlabejte dužinu rajčat, nevyhazujte ji, vnitřek rajčat osolte a nechte na roštu vzhůru nohama.

    3. Nakrájejte dužinu rajčat.

    4. Stroužek česneku opečte na pánvi s olejem, pak přidejte rajčatovou dužinu.

    5. Nasekejte petržel, bazalku a mátu a přidejte je do rajčatové dužiny, dochuťte solí a pepřem, dochuťte oreganem a vypněte oheň.

    6. Vařte rýži ve vroucí osolené vodě, udržujte ji al dente, dobře sceďte a přidejte do rajčatové omáčky.

    7. Přidejte dobře odkapaného tuňáka a vše spolu promíchejte.

    8. Rajčata naplňte připravenou směsí, vložte je do pánve, dochuťte pecorinem a zavřete je víčky.

    9. Ochutíme pokapáním olejem a několika větvičkami aromatických bylin, pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut a jíme.