Tuňák s řepou a se zázvorem
Složení
pro 4 porce:
3x 80 g balení tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji
400 g očištěné žluté a červené řepy
asi 25 g zázvoru
2 stroužky česneku
30 g extra panenského olivového oleje
20 g piniových oříšků
sůl
3x 80 g balení tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji
400 g očištěné žluté a červené řepy
asi 25 g zázvoru
2 stroužky česneku
30 g extra panenského olivového oleje
20 g piniových oříšků
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Řepu dobře umyjte a nahrubo nakrájejte; oloupejte zázvor, nakrájejte ho na proužky, oloupejte česnek a rozdělte hřebíček na polovinu.
2. Česnek opečte na pánvi s olejem a piniovými oříšky tak, aby získal pěknou zlatou barvu, přidejte řepu, trošku vody, dochuťte solí, přidejte zázvor a vše opékejte asi deset minut při stálém míchání.
3. Odstraňte stroužky česneku, dejte řepu na talíř, nahoru položte tuňáka a podávejte s plátky dobře opečeného chleba se semínky.