Linguine s tuňákovým ragú a hráškem

Složení

pro 4 porce:
160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
350 g linguine
1 mrkev
1 celer
1/2 cibule
200 g mraženého měkkého hrášku
100 g rajčatové dužiny
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
snítka petrželky

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Přiveďte hodně osolené vody k varu; očistěte zeleninu, nakrájejte mrkev na kostičky, nakrájejte celer, cibuli a petržel.

    2. Mrkev, celer a cibuli opečte na pánvi na oleji dozlatova, přidejte hrášek a rajčatovou dužinu, dochuťte solí a vařte asi 10 minut. Jakmile je hotovo, přidejte scezeného tuňáka a petrželku.

    3. Nalijte linguine do vroucí vody a po uvaření těstoviny sceďte, okořeňte a ihned podávejte.