Linguine s tuňákovým ragú a hráškem
Složení
pro 4 porce:
160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
350 g linguine
1 mrkev
1 celer
1/2 cibule
200 g mraženého měkkého hrášku
100 g rajčatové dužiny
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
snítka petrželky
160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
350 g linguine
1 mrkev
1 celer
1/2 cibule
200 g mraženého měkkého hrášku
100 g rajčatové dužiny
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
snítka petrželky
Stampa Ricetta
Příprava
1. Přiveďte hodně osolené vody k varu; očistěte zeleninu, nakrájejte mrkev na kostičky, nakrájejte celer, cibuli a petržel.
2. Mrkev, celer a cibuli opečte na pánvi na oleji dozlatova, přidejte hrášek a rajčatovou dužinu, dochuťte solí a vařte asi 10 minut. Jakmile je hotovo, přidejte scezeného tuňáka a petrželku.
3. Nalijte linguine do vroucí vody a po uvaření těstoviny sceďte, okořeňte a ihned podávejte.