Focaccia s tuňákem, žlutými rajčaty a sýrem stracciatella
Složení
na jednu focaccii:
500 g hotového těsta na focaccii
160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
200 g třešňových rajčat
400 g sýra stracciatella
2 lžíce piniových oříšků
snítka petrželky
extra panenský olivový olej
sůl
černý pepř
500 g hotového těsta na focaccii
160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
200 g třešňových rajčat
400 g sýra stracciatella
2 lžíce piniových oříšků
snítka petrželky
extra panenský olivový olej
sůl
černý pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Zahřejte troubu na 210 °C a rozkrájejte stracciatellu na kousky.
2. Namažte podnos na pizzu, roztáhněte na něj focaccia těsto, zatlačte jej špičkami prstů, propíchejte jej vidličkou a namažte olejem.
3. Vložte focaccii do horké trouby a pečte ji asi 20 minut nebo dokud není dobře upečená. Opečte piniové oříšky na nepřilnavé pánvi.
4. Třešňová rajčata nakrájejte na čtvrtky, pokapejte olejem, posypte špetkou soli a velkým množstvím čerstvě mletého pepře, přidejte opečené piniové oříšky a nasekanou petržel, vše dobře promíchejte.
5. Vyjměte focaccii z trouby, položte stracciatellu a tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, doplňte připraveným dresinkem z rajčat a ihned si Focaccii vychutnejte.