Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou
Složení
pro 4 porce:
350 g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin
3 x 80 g balení tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem
700 g cuket
1 stroužek česneku
80 g extra panenského olivového oleje
velká hrst čerstvé bazalkové soli
350 g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin
3 x 80 g balení tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem
700 g cuket
1 stroužek česneku
80 g extra panenského olivového oleje
velká hrst čerstvé bazalkové soli
Stampa Ricetta
Příprava
1. Přiveďte hrnec vody k varu. Když začne vařit, přidejte sůl.
2. Cukety umyjte, nakrájejte podélně na polovinu a nakrájejte na tenké plátky; cukety dejte na pánev s olejem a se stroužky česneku, trochu osolte, často míchejte a smažte do mírně zlaté barvy.
3. Vložte těstoviny do vroucí vody a uvařte.
4. Smíchejte tuňáka, cuketu, těstoviny a restovanou zeleninu na pánvi, doplňte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.