Panzerotti s tuňákem, sýrem scamorza a sušenými rajčaty
Složení
pro 4 porce:
500 g chlebového těsta
160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
120 g uzeného sýra scamorza
6 sušených rajčat v oleji
hrst bazalky
1 litr arašídového oleje na smažení
pepř
500 g chlebového těsta
160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
120 g uzeného sýra scamorza
6 sušených rajčat v oleji
hrst bazalky
1 litr arašídového oleje na smažení
pepř
Stampa Ricetta
Příprava
1. Chlebové těsto rozvalte válečkem na výšku asi 2 mm, pomocí sklenice nebo šálku nakrájejte na kolečka o průměru asi 8 cm, zakryjte je hadříkem a nechte je odpočinout asi 20 minut.
2. Zatímco těstoviny odpočívají, nasekejte nahrubo sýr scamorza, vložte do misky s drceným a nasekaným tuňákem, se sušenými rajčaty nakrájenými na proužky, s nakrájenou bazalku a s trochou pepře.
3. Každou placku znovu rozvalte, aby byla širší; umístěte lžíci náplně do středu každé placky, zavřete na půlměsíce a pečlivě je utěsněte stisknutím okrajů vidličkou.
4. Panzerotti smažte v horkém oleji, dokud nejsou zlatohnědé, osušte je savým papírem a užijte si je teplé.