Salát Caesar s tuňákem
Složení
pro 4 porce:
2 x 160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
250 g chleba typu ciabatta
mořská sůl
černý pepř
oregano
1/4 stroužky česneku
4 ančovičky konzervované v oleji
75 g sýra Parmigiano-Reggiano
1 polévková lžíce řeckého jogurtu
půl citronu
extra panenský olivový olej
1 hlávkový salát
2 x 160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
250 g chleba typu ciabatta
mořská sůl
černý pepř
oregano
1/4 stroužky česneku
4 ančovičky konzervované v oleji
75 g sýra Parmigiano-Reggiano
1 polévková lžíce řeckého jogurtu
půl citronu
extra panenský olivový olej
1 hlávkový salát
Stampa Ricetta
Příprava
1. Nakrájejte chléb ciabatta na kostky, pokapejte olejem, posypte solí a oreganem a pečte v peci předehřáté na 180 °C po dobu 15 minut.
2. Smíchejte česnek s ančovičkami a parmazánem, přidejte jogurt, citronovou šťávu a smíchejte s velkým množstvím extra panenského olivového oleje.
3. Omyjte zeleninu, rozdělte ji na kousky a smíchejte s předem připravenou omáčkou, přidejte tuňáka a kousky chleba.