Těstovinový salát
Složení
pro 4 porce:
350 g krátkých těstovin (fusilli nebo penne)
1 balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji 160 g
150 g cherry rajčat
150 g mozzarelly nebo jiných čerstvých a tvrdých sýrů
1 střední okurka
100 g rukoly
20 g černých oliv bez pecek
20 g směsi semen na salát
50 g extra panenského olivového oleje
350 g krátkých těstovin (fusilli nebo penne)
1 balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji 160 g
150 g cherry rajčat
150 g mozzarelly nebo jiných čerstvých a tvrdých sýrů
1 střední okurka
100 g rukoly
20 g černých oliv bez pecek
20 g směsi semen na salát
50 g extra panenského olivového oleje
Stampa Ricetta
Příprava
1. V hrnci přiveďte do varu velké množství vody, osolte. Jakmile dojde k varu, vložte těstoviny a uvařte, přičemž dbejte na to, abyste je připravili "al dente".
2. Během vaření těstovin nakrájejte cherry rajčata na čtyři části, rozdělte sýr na kostky, nasekejte rukolu, oloupejte a nakrájejte okurku a nakrájejte na tenké plátky.
3. Dejte všechny připravené ingredience do velké misky, přidejte odkapaného a nakrájeného tuňáka a olivy, poté polijte olejem a posypte spoustou čerstvě mletého pepře.
4. Vezměte těstoviny z vody a propláchněte je studenou vodou, přidejte je do připraveného dresinku, opatrně promíchejte, posypte semínky a podávejte.