Tuňákový hamburger
Složení
pro 4 porce:
2x 160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
6 plátků toustového chleba
1 vejce
2 lžičky rustikální hořčice
snítka petrželky
jarní cibule
2 lžíce majonézy
extra panenský olivový olej
4 měkké housky na hamburger
vařené rajče
hrst klíčků nebo salátu
2x 160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
6 plátků toustového chleba
1 vejce
2 lžičky rustikální hořčice
snítka petrželky
jarní cibule
2 lžíce majonézy
extra panenský olivový olej
4 měkké housky na hamburger
vařené rajče
hrst klíčků nebo salátu
Stampa Ricetta
Příprava
1. Vyjměte křupavý chléb z kůry a smíchejte jej, abyste získali jemnou drobenku, vložte ji do mísy, přidejte dobře odkapaného a nasekaného tuňáka, přidejte jemně nasekanou jarní cibulku spolu s petrželkou, majonézou, hořčicí a vejcem, vše dobře promíchejte.
2. Vytvořte hamburgrovou směs, rozpalte nepřilnavou pánev s tenkou vrstvou oleje a položte na ni hamburgery, vařte je po obou stranách, otáčejte je špachtlí, aby se dobře zhutnily a získaly zlatou barvu.
3. Nakrájejte rajče na malé kostky.
4. Lehce opékejte vnitřek housek, položte je na karbanátky tuňáka, ochuťte trochou rustikální hořčice, ozdobte je nakrájenými rajčaty nebo klíčky a podávejte je s chutnými smaženými brambory nakrájenými na velké klíny.