Těstoviny s tuňákem, brokolicí, sýrem Provolone a olivami

Složení

pro 4 porce:
2x 80 g balení tuňáka Rio Mare s italskou chilli papričkou
350 g fusillů
500 g brokolice
1 cibule
1 stroužek česneku
30 g černých vypeckovaných oliv
20 g piniových oříšků
20 g rozinek
40 g kořeněného sýru Provolone
40 g extra panenského olivového oleje
sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji s italskou chilli papričkou

Objevte více

Příprava

    1. Přiveďte k varu v hrnci velké množství vody a osolte; namočte rozinky do vody, aby zjemnily.

    2. Brokolici rozdělte na kvítky a stonek nakrájejte na kostky, nalijte je do vroucí vody a vařte asi 10 minut, vymačkejte brokolici štěrbinovou lžičkou a nechte ji stranou, uvařte těstoviny ve vodě od brokolice.

    3. Během vaření těstovin jemně nasekejte stroužky česneku a dejte na velkou pánev vytřenou olejem, přidejte nakrájenou cibuli, olivy, piniové oříšky a rozinky, trochu restujte a přidejte brokolici, vařte vše po dobu několika minut, pak přidejte vařené a odkapané těstoviny. Těstoviny posypte strouhaným provolonem.

    4. Přidejte tuňáka, posypte strouhaným sýrem Provolone, promíchejte a podávejte.